Fiskehjul anmeldelse: Daiwa Exceler-Z

Daiwa Exceler-Z 3000

Et robust hjul i retro design

Efter at have prøvet Daiwas topmodel “Certate” var jeg ret spændt på om et af deres middelklasse hjul ville udstråle samme kvalitet og robusthed. Det må absolut siges at være tilfældet. Daiwa Exceller-z udtråler både robusthed og elegance. Se min videopræsentation herunder.

 

Køb-her

 

Exceler-z for Daiwa er hvad Vespa er for Piaggio?

Daiwa er så småt begyndt at give mig et rigtig godt indtryk. De hjul jeg har prøvet ligger kvalitetsmæssigt absolut i toppen og designet rammer også lige ned i et ømt punkt hos mig. Exceler-Z hjulet tiltaler mig faktisk designmæssigt bedre end den mere end dobbelt så dyre “Certate”. Hjulet har et klassisk retro agtigt look som på en gang udståler stil og kvalitet. Måske er det fordi jeg engang har haft en hvid Vespa scooter at det hvide retro design falder så godt i min smag. Hjulet kunne godt minde om en motordel fra den italienske Vespa scooter – og det både hvad kvalitet og design angår – og det er bestemt ikke en skidt ting.

Jeg har altså en svaghed for de hvide hjul. Exceler-Z er ingen undtagelse.

 

Et robust hjul

Da jeg jo ikke tester hjulene hverken igennem længere tid eller i deres element kan jeg jo ikke udtale mig synderligt om holdbarheden. Men søger man lidt på google vil man hurtigt finde mange positive tilbagemeldinger på at Exceler-Z både er et robust og holdbart hjul der holder til mange fisketure sammenlignet med andre hjul i samme prisklasse.   Jeg synes også hjulet føles robust ved indspinning og når man slår bøjlen over og har umiddelbart meget en glidende gang. Derudover er et ekstra plus naturligvis at der følger en ekstra spole med som jo altid er en god ting.

En rigtig glidende gang ved indspinning

 

Specifikationer

Specifikationsmæssig så har Exceler-Z en gear ratio på 4.7:1. Vægten er på 290 g og dermed 10 gram tungere end sin storebror “Certate”. Hvad kuglelejer angår så er der 7 af slagsen hvilket er 1 mindre end “Certate”. På selve spolen kan der for 3000 udgaven her påspoles 220 m 0.28 mm monofil fiskeline. Derudover har Exceler-Z følgende specs:

  • Digigear
  • 7 kuglelejer
  • ABS II
  • Twist Buster II
  • Ekstra Spole

“Under the hood”

Exceler-Z fås i flere forskellige udgaver – blandt andet til ekstra tungt fiskeri eller fiskeri hvor hurtig indspinning er påkrævet.

Se mere på DAIWAS hjemmeside.

Se også min producentside om Daiwa fiskehjul.

Se min anmeldelse af storebror Daiwa Certate.

 

Pris

Prismæssigt ligger vi os midt i feltet. Exceler-Z fås til 985,- og jeg synes faktisk det er en ok pris for så fedt et hjul.

Køb-her

 

 

Konklusion

Med Daiwa Exceler-Z er du sikker på et få et hjul der holder i mange år samtidig med at det ikke koster dig en hel månedsløn. Har du ikke råd til Certate er det bestemt værd at kigge nærmere på Exceler-Z der også er vurderet til at være et hjul i den bedste liga.