Fiskehjul anmeldelse: Penn Slammer

En storfangende klassiker

Penn fiskehjul står bag rigtig mange rekorder og en af deres slagskibe er PENN Slammer. Se min videoanmeldelse herunder.

 

Køb-her

PENN-Slammer-2small-225x170

Klassisk designet

Slammer er et klassisk spinnehjul i sort og gul og gør umiddelbart ikke meget væsen af sig. Men det ligger godt i hånden og har en god vægt.  Slammer er som nævnt et af PENN´s slagskibe. Der er derfor heller ikke pillet meget ved designet siden Slammer første gang kom på markedet og umiddelbart tenderer det til det kedelige. Men det er der måske heller ikke så meget at sige til. PENN Slammer har vist sit værd og hvad det måske ikke har i smarte farver har det i den grad i robusthed og holdbarhed.

En rigtig storfanger

Det er ikke uden grund at PENN er et af de mest storfangende mærker når man taler om fiskehjul. Deres hjul har simpelthen ry for at være ultra solide. De bruges især til det rigtig tunge fiskeri f.eks. “Big Game Fishing” og skal derfor kunne holde til timelang fight med f.eks. en tun eller marlin. Det er derfor også perfekt hvis man går efter de store laks og havørreder i Gudenåen eller man skal på bådtur på havet. Hjulet har en let og glidende gang ved indspinning og bøjlen virker solid og fast i sit “overslag”. Man får en fornemmelse af at hjulet er bygget meget tæt og robust til at kunne modstå alskens vind og vejr pga hjulets simple men gennemtænkte design.

Specifikationer

Slammer fås i 8 forskellige vægtklasser og det er 360 udgaven jeg her har lånt. Der kan være 220 m. 0.30 meters line på hjulet. Der er 6 kuglelejer og gearingen er 5,1:1.

Derudover har hjulet følgende specs:

 • Full metal body and sideplate keep precise gear alignment under heavy loads
 • Machined and anodized aluminum spool
 • Machine-cut alloy main gear
 • Triple-supported and oversized stainless steel main shaft for uncompromising strength and alignment
 • Oversized HT-100 drag washers provide smooth drag under heavy loads
 • Shielded stainless steel ball bearings
 • Infinite anti-reverse
 • Techno-balanced™ rotor gives smooth retrieves
 • Penn Leveline® wrap system
 • Braid Ready to handle the strain that braided lines put on a reel
 • Machined and anodized aluminum handle with soft touch knob

Se mere på PENN´s hjemmeside

Se også min producent side om PENN fiskehjul

Pris

PENN Slammer fås til ganske fornuftige penge når man ser på hvad man får for dem. Der er tale om et bundsolidt hjul der holder rigtig mange år fremover. Så den danske pris på lige omkring 1500,- er faktisk ret rimelig.

Køb-her

 

 

Konklusion

Slagskibet PENN Slammer  er et solidt og praktisk hjul der får for en rimelig pris. Rigtig godt hvis man vil være sikker på altid at have et hjul ved hånden som virker nærmest uanset hvor meget det bliver brugt og hvad det bliver udsat for.
Se min fiskeri guide med alle informationer du behøver når du skal på fisketur.