Daiwa Certate

Certate En af Daiwas topmodeller

Det er ikke hver dag man går ud at køber et hjul til 4299,- men Daiwa Certate er et overbevisende bud der virker til at være prisen værd. Se min videoanmeldelse herunder.

Gennemført Daiwa Certate luksus

Daiwa Certate 3000 er helt klart en af Daiwas topmodeller. Allerede inden man åbner pakken kan man nærmest dufte den eksklusivitet spinnehjulet udstråler. Den sorte æske med de forsølvede bogstaver leder tankerne hen på mystik og klasse og jeg bliver helt i tvivl om det “bare” er et fiskehjul jeg har købt…. eller om der er en Porsche i?

Certate Box

Allerede inden du ser hjulet er du klar over der er tale om “kræs”

Solid kvalitet

Selve hjulet er også en klasse for sig. Du mærker tydeligt hjulets kvalitet når du holder det i hånden og det lækre design virker virkelig indbydende. Du får fornemmelsen af solidt japansk kram når det er bedst. Der medfølger ikke en ekstra spole som ved mange andre hjul, men der medfølger en sort hjultaske. Der er her tale om et hjul der absolut kan måle sige med de dyreste hjul på markedet i dag.

Certate onboxed

Der medfølger ikke ekstra spole, men dog en sort stoftaske til at transportere hjulet i.

Glidende egenskaber

Hjulet er med sine 280 gram ikke blandt de tungeste rent vægtmæssigt, men du får alligevel en fornemmelse af solid kvalitet der ligger godt i hånden. Når jeg drejer på håndtaget kan jeg nærmest ikke lade være med at overraskes over den bløde afbalancerede gang. Gear ratio er på 4.8:1 og med de 8 kuglelejer føles det nærmest som om hjulet selv spinner ind. Daiwa Certate er MAG sealed hvilket betyder at det er minimalt vand som slipper ind ved spoleaksen.

Daiwa Certate

Meget balanceret og ren indspinning

Specifikationer:

  • Mag Sealed
  • Air Rotor of corrosion-proof Zaion carbon material for lightweight strength and sensitivity
  • 8 CRBB corrosion resistant ball bearings plus roller bearing
  • Air Bail®–tubular stainless for lightweight strength, with no sharp bends to snag line
  • Digigear digitally designed and cut gearing–ultra smooth, ultra powerful and ultra durable
  • High speed retrieve
  • Lightweight aluminum body
  • Waterproof drag combines stainless and Teflon-impregnated felt discs for ultra-smooth fish stopping power–with precision click adjustment
  • Lightweight, forged and machined aluminum ABSII Spool

Se i øvrigt Daiwas Parts Diagram for Daiwa Certate 3000 for en detaljeret oversigt over alle de enkelte dele.

Se en engelsksproget anmeldelse af Daiwa Certate 2000 fra 2010.

Se også min producentside om Daiwa fiskehjul.

Og prisen på Daiwa Certate….

Daiwa Certate fås til en pris på 3685,- men her får du altså også et super lækkert kvalitets hjul der er alle pengene værd.

Min konklusion

Har du pengene, er der ikke noget i vejen for at smide 4299,- efter Daiwa Certate (3800,- via Amazon). Her har du et hjul der holder i rigtig mange år fremover og du bliver lynhurtigt kræsen når du vænner dig til hjulets lette gang og det lækre design. Det er helt klart et af de bedste hjul på markedet for spinnehjul idag.