Info om fluehjul

Vælg det rigtige fluehjul

Fluehjul til alle formål
Et fluehjul kan du bruge til fiskeri i åen, søen eller ved kysten. Et fluehjul er i modsætning til et spinnehjul noget mere simpelt opbygget. Det er dog lidt mere krævende at fiske med flue og det kan være en god ide at alliere dig med en erfaren fluefisker eller gå til et kastekursus inden du for alvor kaster sig ud i fluefiskeriet.

Når du køber nyt fluehjul kan det godt betale sig at være opmærksom på følgende:

Prisen

Fluefiskeri er blevet rigtig populært og derfor er der kommet mange nye mærker på markedet indenfor de seneste par år. Det kan være en god ide at overveje hvor mange penge du vil bruge. Ofte hænger kvalitet og pris dog sammen, så vil du have et hjul der holder i mange år fremover bør du måske ikke købe det billigste.

Vælg hjul efter fiskeriet

Hvis du primært vil fiske ved kysten bør du vælge et hjul der er lavet til forholdene. Det kan være en fordel at vælge et hjul der er lavet af et materiale der kan modstå saltvand og sand.

Linekapacitet

Længden af line der kan være på det nye fluehjul bør også med i overvejelserne. Hvis du fisker ved kysten kan det f.eks. være en fordel at der kan være en ekstra lang line på hjulet.

Vægt

Vægten betyder også noget. Lettere hjul kan være at foretrække ved lange ture langs de danske kyster.

Garanti

Især i de dyre klasser af fluehjul kan det betale sig at være ekstra opmærksom på om der er garanti på produktet. Nogle producenter giver livslang garanti på materiale og fabrikationsfejl.

Nemt at gøre rent

Fluehjulet bør relativt nemt kunne skilles ad så du hurtigt kan skylle hjulet for sand og saltvand efter en fisketur. Det øger helt klart hjulets levetid hvis du jævnligt rengør hjulet.