Daiwa fiskehjul

Hvad kendetegner særligt Daiwa fiskehjul?

Daiwa er faktisk et relativt nyt produkt for mig. Jeg har som regel altid selv gået efter de mærker jeg kendte, som f.eks. Shimano eller ABU, så måske af den grund er først indenfor de seneste par år jeg har stiftet bekendtskab med Daiwa.

Første gang var under en grej messe i jylland for nogle år tilbage hvor jeg fik muligheden for at stå med en af deres topmodeller i hånden. Det var en ret lækker sag som jeg desværre ikke husker navnet på. Men jeg husker at jeg var overrasket over den finesse og smidighed hjulet besad Det var helt klart et kvalitetshjul i et lækkert design.

Se mine anmeldelser af Daiwa fiskehjul:

Mine anbefalede Daiwa fiskehjul:

Ud fra mit relativ begrænsede kendskab til Daiwa fiskehjul vil jeg dog fremhæve to som må siges at være toppen af poppen. Daiwa Certate er på papiret et innovativt hjul der bruger en såkaldt magnetisk olie der på bedst mulige vis forsegler hjulets indre dele fra vand og skidt. Dette er en teknologi der er hentet fra NASA´s brændstofs transporterings systemer. Prisen er også herefter, men det er virkelig kvalitet der er tale om.

Se min anmeldelse af spinnehjulet Daiwa Certate.

Daiwas Cadia er en klassisker der virker solidt bygget og smart designet. Det er en ældre hjul model men det er ikke en skidt ting da Daiwa årligt forbedrer hjulets i forvejen fremragende kvaliteter.

[wpc_table id=3]

Producenten bag Daiwa Fiskehjul

De fleste lystfiskere har sikkert på et eller andet tidspunkt hørt om producenten Daiwa. Og det er ikke så underligt, for Daiwa står bag mange forskellige typer fiskegrej. Deres produktion i dag omfatter således både hjul og fiskestænger samt meget andet grej.
Som du måske nok kan gætte ud fra navnet er Daiwa oprindeligt en japansk virksomhed. Daiwa blev grundlagt i 1955 af Yoshio Matsui hvor de første spinnehjul rullede af samlebåndet.


Daiwa voksede meget hurtigt og blev ret kendt på markedet i løbet af kort tid. Allerede i 1966 åbnede Daiwa deres første produktion af fiskegrej i Californien i USA og i de første år af 70 ´erne havde Daiwa udvidet så meget at der var afdelinger i både Taiwan, Tyskland og Frankrig. i 1977 åbnede Daiwa en afdeling i England som udelukkende skulle fokusere på lystfiskeri i de europæiske lande.

Daiwa er idag anerkendt som et førende brand i Europa og den årlige “Guernsey Open Bass festival” der afholdes i England ved den engelske kanal er sponsoreret af Daiwa. Festivallen tiltrækker hundredvis af lystfiskere fra nær og fjern. Derudover er Daiwa aktive i EFSA (European Federation of Sea Anglers) der er en organisation der afholder konkurrencer og events rundt omkring i hele Europa.

 

Daiwa Fire Tiger

Daiwa er også kendt for deres Wobler og Shad serier.