Shimano fiskehjul

Shimano fiskehjul

Samme finesser som i cykelgear

Mange kender sikkert navnet Shimano især fra udstyr til cykler og særligt cykel gear, men idag er Shimano også en af de førende producenter af fiskehjul.

 

 

Se mine anmeldelser af andre mærker:

Baggrund

Fabrikken Shimano blev grundlagt i Japan i en lille by nær Osaka I 1921 af Shozaburo Shimano og startede med at producere cykeldele. I 1956 begyndte fabrikken at producere sine, sidenhen berømte, gear til cykler. I 1972 opstod den første Shimano fabrik i Europa og Shimanos udstyr blev mere og mere teknisk og avanceret ved hjælp af dygtige ingenører og designere. Virksomheden blev derfor hurtig verdenskendt for sine produkter.

Shimano havde i længere tid arbejdet på fiskehjul da de også ligesom gear til cykler krævede avancerede præcisions mekanismer. Det var dog først i slutningen af 1970 ´erne at Shimano blev kendt for fiskehjul med deres Bantam serie der blev introduceret i 1978. Sidenhen er Shimano hjul blevet mere og mere anderkendt. I 1990´erne udkom den første Stella serie med intrduktion af det nye SHIP system (Smooth and Hi-Power System).

En anden milepæl for Shimano fiskehjul var i 2001 med introduktionen af Dendomaru 3000SP der er et elektrisk hjul med lcd display der viser længden af kastet samt andre data der kan hjælpe nybegyndere med at kaste mere effektivt. Sidenhen er hjulene blevet mere og mere raffinerede og ses idag som et af de førende brands indenfor fiskehjul. Idag er Shimano en kæmpe industri der i 2005 omsatte for $1,4 billioner US dollars. Heraf kommer 23% fra salg af fiskegrej.

Hvad kendetegner særligt Shimano fiskehjul?

Jeg har altid ment at Shimano var et af de bedste mærker på markedet for fiskehjul. De leverer en rigtig habil kvalitet til en rigtig god pris. Derudover at der kælet for design og detaljer. Sortimentet er bredt og du kan altid finde et Shimano fiskehjul der passer til lejligheden. Desuden er teknikken i front med blandt andet X-SHIP systemet og andre innovative tiltag.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg næsten altid vælger at tage et Shimano fiskehjul med i fisketasken når jeg skal på farten.

 

Mine anbefalede Shimano fiskehjul:

Jeg synes Shimanos Stella serie er nok den mest gennemførte produkt serie på markedet for fiskehjul. Hjulene forbedres år efter år og det var da også et Stella hjul der løb med sejren ved det årlige ICAST event 2010 som er en stor og prestigefyldt fiskemesse der hvert år bedømmer det bedste fiskegrej i mange forskellige kategorier.

Skal du en prisklasse ned kan Shimanos Twin Power serie anbefales. Hjulene har komponenter der er inspireret fra cykelgear. Dette gør Twinpower hjulene lette og samtidig rigtig solide – dette uden at miste det luksuriøse islæt der er hentet fra Stella serien.